Persoonlijk

Even voorstellen….

Mijn naam is Wilma Poot, geboren in 1963 te Woerden. Behalve beeldend kunstenaar ben ik ook werkzaam als grafisch vormgever/DTP-er bij Studio Ton Bal Grafische Vormgeving.

Nooit had ik mij gerealiseerd dat schilderen zo leuk is.

Al op de lagere school tekende ik graag, en op de middelbare school heb ik tekenen als examenvak gedaan, maar daarna heb ik eigenlijk er weinig of niets meer mee gedaan. Na de middelbare school ben ik al snel gaan werken. Van mijn eerste salaris heb ik een fotocamera gekocht en later heb ik diverse cursussen fotografie gevolgd. Dat had toen mijn interesse.

Nooit had ik me gerealiseerd dat schilderen zo leuk kan zijn totdat ik jaren later op een zonnige middag mijn eerste acrylverf-schilderij maakte van een jagend ijsvogeltje. En ondanks dat het behoorlijk warm was die dag, lukte het nog aardig ook. Ik was zo enthousiast geworden dat het volgende schilderij niet lang op zich liet wachten. Een week later was daar het profiel van een leeuwen... en al snel volgden er nog meer schilderijen in acryl. Niet veel later ben ik ook begonnen met schilderen in olieverf en wel om de reden dat acrylverf, zeker wanneer het warm weer is, zo snel droogt.

Behalve schilderen met verf maak ik gehaakte textielkunst (fiber art). Met haaknaald en draad 'schilder' ik de textielkunstwerken. Op de pagina Fiber Art kun je er meer over lezen.

Ik vind het een uitdaging om een onderwerp zeer realistisch weer te geven, maar het is ook fantastisch om iets abstract en/of expressionistisch neer te zetten. Al naargelang het onderwerp of mijn ‘mood’.
De inspiratie voor de onderwerpen komt voort uit iets wat ik zie in het dagelijks leven of een mooie foto of gewoon fantasie.

Ga naar Galerie om meer van mijn (geschilderde) werken te zien.

 

 

 

Kind_Slider